Yasmeen Naturalna Peelingująca Gąbka Luffa / Loofah do mycia ciała i masażu 12 - 15 cm naturalna gąbka do pielęgnacji ciała peelinguje usuwa martwy naskórek wspomaga walę z celulitem ujędrnia i uelastycznia skórę poprawia cyrkulację krwi…
Chyba nie ma dziedziny życia, której Japończycy nie umieliby nadać rangi sztuki. Tak jest również z paleniem kadzideł. Palenie kadzideł w Japonii rozpoczęto w VI wieku, wraz z wprowadzeniem buddyzmu, w którym używa się kadzidła podczas rozmaitych rytuałów i ceremonii. Kadzidło sprowadzone przez mnichów buddyjskich do Japonii nazwano “Koh” i dopiero wiele wieków później przekroczyło ono świątynne progi aby wejść do cesarskiego pałacu i arystokratycznych posiadłości jako źródło rozrywki i oświecenia.
Może to Cię zdziwi, ale w Japonii kadzidła nadal wytwarza się głównie ręcznie. Dokładnie tak samo jak robiono to od setek lat, wykorzystując do tego najwyższej jakości surowce. Aby powstało kadzidło mieszane są ze sobą naturalne żywice z cennych i aromatycznych drzew, wonnych kwiatów wraz z innymi pachnącymi surowcami naturalnymi.
Obecnie w Japonii istnieją dwa główne rodzaje kadzideł. Pierwsza grupa, to te kadzidła japońskie, których użycie wymaga podgrzania lub spalania małych kawałków pachnącego drewna. Druga grupa, to odpowiednio uformowane z aromatycznej masy patyczki lub stożki. Spala się je aby wydobyć z nich woń. Różnią się jednak zasadniczo od swych indyjskich kuzynów. Japońskie kadzidła nie mają drewnianego lub bambusowego rdzenia, więc spalając się uwalniają więcej zapachu a mniej dymu.