Maydi to żywica o ciepłym balsamicznym aromacie, w którym delikatnie wybija się cytrynowa nuta. Kadzidło to ma w pełni naturalny aromat gdyż nie posiada dodanych żadnych innych substancji zapachowych. Swoje zastosowanie ma głównie w obrządkach religijnych, ale należy pamiętać, że wcale tak być nie musi. Z powodzeniem można go używać w domu gdyż jego zapach wprowadza spokój i harmonie w pomieszczeniu gdzie się je pali. Żywica Maydi ma postać ziarenek o ciemnej barwie bursztynowej.
Krótka instrukcja palenia żywic:
Do rozpalenia żywicy koniecznie jest posiadanie specjalnych węgielków. Węgielek ułóż na naczyniu do palenia kadzideł lub innym naczyniu żaroodpornym, zapal brzeg krążka zapałką lub zapalniczką. Pozwól aby się rozpalił równomiernie, dodaj wybraną ilość żywicy na jego powierzchnię. Z tlącej się żywicy będzie ulatniał się przyjemny dym. Pozostaw żarzący się węgielek w naczyniu do momentu ostygnięcia, aby się nie poparzyć.
Pochodzenie: Etiopia
Waga: 60 g
Skład: żywica Boswellia Frereana
Przechowywanie: Szczelnie zamknięte opakowanie w suchym i chłodnym miejscu z daleka od dzieci. Chronić przed wilgocią.
Nikt jeszcze nie napisał recenzji do tego produktu. Bądź pierwszy i napisz recenzję.
Tylko zarejestrowani klienci mogą pisać recenzje do produktów. Jeżeli posiadasz konto w naszym sklepie zaloguj się na nie, jeżeli nie załóż bezpłatne konto i napisz recenzję.